keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Öljy vai ei?

Haukutaanpa vielä taas kerran Yhdysvaltain johtoa, vaikken vakaumuksellinen vastustaja kaikista kannoistani huolimatta halua olla.

Öljystä riippuvaisen maan presidentiksi valitaan öljyteollisuuden rahoilla ja öljyalan kaverit apunaan entisen presidentin poika, öljyalan pomoja molemmat. Kun tämä öljyalan pomo presidentin ominaisuudessa sitten hyökkää tärkeään öljymaahan, voi kysyä onko öljyllä mitään tekemistä asian kanssa. Toki presidentti kertoo vievänsä maahan demokratiaa, vapautta ja ihmisoikeuksia samaan aikaan syöden kotimaassaan samoja asioita... Presidentti voittaa kotimaassaan vaalit vilppisyytösten saattamana ja syö kansalaistensa ihmisoikeuksia ja vapautta asettamillaan laeilla.

Mistähän presidentti on vapauden evankeliuminsa ammentanut? Tuskin kotoaan, eikä varmaan työpaikaltaankaan. Varsin on kaksinaamainen aate pojalla ylipäätään. Silti suomalaiset ulkopolitiikan asiantuntijat onnistuvat puhumaan tästä öljyn sotkemasta asiasta mainitsematta kertaakaan itse sanaa. Sidottuja ovat poikamme ja tyttömme. Epäilemättä heidän sananvapautensa on rajoittunut. Vaikeat ihmiset aiheuttavat vaikeita tilanteita.

Ei kommentteja: