maanantai 8. lokakuuta 2007

Ennustus

Netistä luettua: Entinen Yhdysvaltain liittovaltion virkamies kertoi heinäkuussa venäläiselle uutistoimistolle nykyhallinnon suunnitelmista vuodeksi eteenpäin:
1. Yhdysvaltoihin kohdistuu uusi terrori-isku, hallinnon masinoima.
2. Yhdysvalloista tulee diktatuuri.
3. Yhdysvallat hyökkää Iraniin.
Lähteen luotettavuus on kysymysmerkki, mutta tässä väitteet kuitenkin ovat kirjoitettuna. Nyt vain odottamaan.

Väitteet tuntuvat uskomattomilta, ehkä viimeistä lukuunottamatta. Toisaalta, kuusi vuotta on kulunut terrori-iskuista ja moni amerikkalainen uskoo jenkkihallinnon räjäyttäneen kolme pilvenpiirtäjää Manhattanilla. Silti epäilyksenalaiset ovat edelleen vallassa ja jopa tulleet uudelleen valituiksi. Amerikka on mahdollisuuksien maa.

Paluu vielä Irakin sodan valheeseen. Siinähän jenkkihallinto väitti Irakissa olevan joukkotuhoaseita ja tukevan Al Qaidaa. Aiemmin he olivat väittäneet juuri päinvastaista. Bushin suulla väitettiin olevan todisteita joukkotuhoaseista. Molemmat väitteet on julkisuudessa todettu paikkansapitämättömiksi jopa alusta alkaen. Kannattaa miettiä mistä siinä todella oli kysymys. Valhe joukkotuhoaseista ei ollut vain pieni arkipäiväinen valkoinen valhe. Suuri maa päätti valehdella, jotta voisi hyökätä toiseen maahan. Heidän piti valehdella, koska näkivät jonkun syyn tarpeelliseksi esittää, eivätkä pitäneet todellisia syitä julkaisukelpoisina. He siis tiesivät, että todellisten syiden esittäminen saisi muut vastustamaan. Valheen seurauksena kävi, kuten Irakin sodan kannattaja varapresidentti Dick Cheney 90-luvun alussa on kuulemma sanonut: lisää terrorismia ja epävakautta. Seuraukset olivat siis tiedossa, mutta varsinainen sodan syy, jota ei siis voinut muille kertoa, oli tärkeämpi kuin uhkaavat sodan haitalliset seuraukset (mm. yli 600 000 väitettyä kuolonuhria).

Vähänkään välkky voi siis yllä mainitun perusteella odottaa lisää valheita. Seurataan niitä.

Ei kommentteja: